PRODEJ
AROMA - KOSMETIKA Z MRTVÉHO MOOE



Skok na hlavní menu
THERAP - všechna práva vyhrazena




AROMA


AROMA DEAD SEA je exkluzivní značka zahrnující výrobky s unikátním složení složitých vzorců.
Zahrnuje jedinečné produkty, zejména přípravky proti lupům, bahenní šampón proti vypadávání vlasů, obličejová séra s aktivním vitamínem C, séra proto vráskám kolem očí s vitamínem C, bahenní masky na vlasy, masky s medem, s olivovým olejem a mnoho dalších produktů pro péči o pokožku a vlasy.
Společnost AROMA v současné době velmi investuje do rozvoje své exkluzivní kosmetické řady a připravuje pro své zákazníky neustále nové výrobky.
Je nutno poznamenat, že společnost AROMA neprovádí pokusy na zvířatech a velkou pozornost věnuje péči o životní prostředí.


Mrtvé moře


Světově proslulé, zdroj zdraví a krásy už od starověku. Je to dar přírody.
V hebrejštině se Mrtvé moře označuje jako Jam ha-Melach („Moře soli“) nebo jako Jam ha-Mavet („Moře smrti“).
Mrtvé moře leží asi 420 m pod hladinou světového oceánu a je nejnižším bodem zemského povrchu a nejníže položeným slaným jezerem na světě. Dosahuje maximální hloubky 380 metrů. Jeho salinita dosahuje 33,7 %, čímž se řadí mezi nejslanější jezera na světě. Jeho salinita je 8,6× větší než oceánská a téměř 10× větší než salinita. Tato charakteristická vlastnost Mrtvého moře z něj činí drsné prostředí, které není vhodné pro živočichy. Má rozlohu 1050 km (severní část – 810 km2). Je 67 km dlouhé a maximálně 18 km široké. Hlavním přítokem je řeka Jordán
Složení Mrtvého moře je považováno za unikátní, obsahuje 21 různých minerálů, 12 z nich se nenachází v žádném jiném moři či oceánu na Zemi. Obsahuje nejvyšší koncentraci hořčíku, sodíku, vápníku, bromu a draslíku ve srovnání s ostatními zdroji slané vody, včetně oceánů.
Již od pradávna přicházejí lidé k Mrtvému moři pro jeho léčebné a zkrášlující účinky. Lékařský výzkum prokázal, že unikátní směs minerálů a solí obsažená ve vodě a v bahně  Mrtvého moře je velmi vhodná pro zmírnění a prevenci při kožních problémech jako je lupenka, akné, seborhea, ekzémy a další.

Všechny minerály jsou přitahovány k tekutinám. Klasickým příkladem je kuchyňská sůl, kterou ponecháme v otevřené nádobě – po určité době zvlhne. V mnoha ohledech je podobné použití minerálů v kosmetice, to znamená, že při aplikaci na kůži ji zvlhčí. Další účinky minerálů na pokožku jsou zejména stimulace povrchu buněk, zvýšení oběhu, obnova citlivosti, posílení buněk. Bylo prokázáno, že použití minerálů z Mrtvého moře na pokožku má lepší a delší vliv na obnovu minerálů a rovnováhu pokožky než ostatní známé způsoby.

Čím jsou tak důležité přírodní látky obsažené v produktech AROMA pro pokožku ?


Soli z Mrtvého moře


Jedinečné vzhledem k jejich koncentraci minerálů, mnohem vyšší než u vod oceánů. Proto mohou absorbovat mnohem víc vody, než je pokožka schopna dostat z jiného zdroje. Kromě mnoha jiných ozdravných vlastností solí z Mrtvého moře jsou zde také výsledky v prevenci dehydratace a udržení vlhkosti a zdravého vzhledu pleti. Sůl je výrazně obohacena o síru, které má nejvýraznější účinky při léčbě lupenky a dalších kožních problémů.

Černé bahno


Obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík, chloridy, bromidy, síru a další přírodní látky s vlastnostmi prospěšnými pokožce, je základní složkou při léčbě kosterního a svalového systému.. Při aplikaci bahno zlepšuje a stimuluje krevní oběh v postižených oblastech, čistí a revitalizuje pokožku, uvolňuje napětí a bolest svalů. Vyčištěné přírodní černé bahno se používá zejména na masky na obličej a je prostředkem pro hloubkové vyčištění pleti a odstranění kožních problémů.


Přírodní síra


Mrtvé moře je velmi bohaté na síru, která je již tisíce let znávána ve většině civilizací pro své léčebné vlastnosti. Síra se používá při léčbě nejrůznějších kožních onemocnění, jako je psoriáza, seborhea, ekzémy, stejně jako artritida, revmatismus a další choroby.

Draslík


Je to mocný regulátor tekutin v těle. Draslík je klíčovým prvkem tekutiny uvnitř buněk, sodík pak extracelulární tekutiny. Tyto dva prvky hrají klíčovou roli v regulaci hladiny tekutin v těle. Draslík pomáhá také regulovat množství sodíku v těle a předejít dehydrataci. Dodává energii do kožních buněk a zlepšuje metabolismus pokožky. Napomáhá rovněž k vyrovnávání krevního tlaku. K příznakům nedostatku draslíku patří také abnormálně suchá pleť a akné. Správné množství draslíku v těle je rovněž životně důležité pro nervový systém.

Sodík


Sodík má důležitou roli v kontrole aminokyselin v krvi, napomáhá podpoře svalové činnosti. Zlepšuje regeneraci kožních buněk a také je důležitý pro rovnováhu lymfatického systému.

Hořčík


Spolu s vápníkem a draslíkem hraje důležitou roli v udržení rovnováhy buněk. Usnadňuje tvorbu energie a aktivuje enzymy k urychlení regenerace buněk. Je důležitý v boji proti stresu, uklidňuje nervovou soustavu, významný je také při zadržování tekutin v těle, což zpomaluje stárnutí pokožky a zklidňuje nervový systém. Je nezbytný pro metabolismus vápníku a vitamínu C

Vitamín A


Má důležitý vliv na zdraví pokožky a vlasů. Zvyšuje množství kolagenu a pružnost pokožky, činí ji vlhkou a zdravou.

Vitamín E


Je přirozeným antioxidantem, který pomáhá bojovat proti volným radikálům, zlepšuje krevní oběh, urychluje regeneraci kožních buněk, omezuje tvorbu jizev. Je nezbytný k ochraně pokožky a vlasů před slunečním UV zářením a je zásadním prostředkem v procesu stárnutí pleti.

Vitamín C


Je jedním z nejvýznamnějších prostředků proti stárnutí pokožky. Má zásadní vliv na tvorbu kolagenu a zvyšuje přirozenou obranyschopnost pokožky, její pružnost a vitální vzhled.

Aromatické oleje a extrakty



Aloe Vera


Je změkčujícím prostředkem známým pro podporu hojení poškozené nebo suché pokožky, kterou zklidňuje a zvlhčuje. Používá se při výsku modřin, podráždění pokožky, popáleninách, spáleninách od slunce.

Avokádový olej


Bohatý zdroj vitamínů A,B a E, aminokyselin snadno vstřebatelných pokožkou. Je znám svými účinky při urychlení hojení, vhodný při řadě kožních problémů.

Heřmánkový extrakt


Relaxační, zklidňující léčivé vlastnosti, má rovněž analgetické a  antiseptické účinky. Vynikající prostředek na popáleniny, zanícenou pokožku. Uvolňuje, zklidňuje a zjemňuje pokožku, stimuluje regeneraci tkáně. Je hypoalergenní, užitečný při kožních výsevech v důsledku alergických reakcí. Používá se k léčbě dermatitid, psoriázy, ekzémů, hypersenzitivní pokožky nebo akné.

Kokosový olej


Má uklidňující účinky, používá se k ochraně pokožky, kterou zvlhčuje a zklidňuje, působí jako antioxidant. je bohatý na bílkoviny a glukózy, tím podporuje zadržování tekutin, poskytuje energii.

Pupalkový olej


Získává se z čerstvých květů, listů i stonků této rostliny, rostoucí podél pobřeží. Je jedním z nejcennějších přírodních produktů. Této rostlině se připisují léčivé vlastnosti, je proslulá zejména v homeopatii. Napomáhá obnově pokožky, léčbě metabolických poruch s důsledkem suché pokožky. Bohatá olejnatost poskytuje pokožce pružnost a jemný ochranný film. Je velmi účinný při popraskané pokožce, ekzémech, akné.

Eukalyptový olej


Má antiseptické a antibakteriální, zklidňující, ochlazující účinky, tento výrazně vonný olej se používá při výrobě čistících a masážních olejů, olejů do koupele. Používá se rovněž při onemocnění dýchacích cest.

Jasmín


Má antidepresívní, antiseptické účinky, zklidňuje nervový systém, je skvělý pro suchou, citlivou, svědivou pokožku, kterou zklidňuje a zvlhčuje.

Green Tea


Zelený čaj je vyhlášený pro své antioxidační vlastnosti a je považován za nejsilnější přírodní součást prevence proti vzniku nádorových buněk v těle i na kůži.Ze všech lidstvu známých  antioxidantů jsou účinky zeleného čaje nejsilnější. Zelený čaj obsahuje velké množství polyfenolů, u nichž jsou prokázány antioxidační, antibakteriální a antivirové účinky. Tyto antioxidanty eliminují volné radikály, nestabilní molekuly, které jsou hlavní příčinou i stárnutí a nemocí.

Jojobový olej


Tento extrakt z pouštní rostliny pomáhá zadržovat vodu v průběhu dlouhého letního sucha. Působí jako zvlhčující prostředek a vytváří ochranný film na pokožce i vlasech, který pomáhá udržovat vlhkost pod ním.

Levandulový olej


Je považován za nejpřínosnější a univerzální přírodní esenci pro léčebné a kosmetické účely. jako antiseptikum a antibiotikum je účinný při léčbě zánětů, hodnotný je při léčbě akné, dermatitid, ekzémů, psoriázy, revma, kožních poranění, vředů. Podporuje hojení zvýšením regenerace kožních buněk, stimuluje imunitní systém. Lze používat pro všechny typy pokožky, největších účinků ovšem dosahuje při revitalizaci suché pokožky. Má uklidňující, relaxační vlastnosti a spolu s dalšími esencemi působí při omlazení pleti.

Olivový olej


Je vysoce aktivní složkou produktů kosmetiky z Mrtvého moře, obsahuje bílkoviny, minerály a vitamíny. Má výrazné antioxidační vlastnosti, stejně jako hojivé, uklidňující, regenerační účinky. Vzhledem k jeho molekulární struktuře, která je podobná lidskému kožnímu mazu, je důležitý pro výživu a ochranu pokožky. Je zcela absorbován kůží, zlepšuje kvalitu kožního mazu, zjemňuje pokožku.

Patchouli olej


Má uklidňující až povznášející účinky, působí antidepresivně. Stimuluje v malých dávkách a při velkých dávkách působí jako sedativum. Stimuluje regeneraci buněk, používá se při popraskané a zarudlé pokožce. Velmi účinný je také při zadržování vody , má antiseptické účinky, používá se při léčbě kožních infekcí, akné, ekzémů a při výskytu lupů.

Mateří kašička


Je velmi bohatá na minerály, bílkoviny a glucidy. Obsahuje lipidy (tukové látky), vitamíny B1 – B9, B12, A, C, D a F, antibakteriální a antibiotické látky. Její použití blahodárně působí na lidský organismus v nejrůznějších oblastech, vč.endokrinního systému. Používá se při léčbě  a hojení poranění, popálenin, je vysoce účinná při revitalizaci pokožky, má hydratační a ochranné účinky.

Mandlový olej


Je bohatý na důležité mastné kyseliny, které se podílí na regulaci propustnosti kůže, je významný pro své hydratační vlastnosti. Obsahuje glykosidy, minerální látky, vitamíny, bílkoviny a pomáhá při bolestech, zánětech, pocitech sucha. je vhodný pro všechny typy pleti, obohacuje pokožku o vitamín A, který omezuje tvorbu vrásek kolem očí, stimuluje obnovu kožních buněk. Je bohatý také na glukózu, což pomáhá udržet přirozenou rovnováhu pokožku, její vlhkost a vitalitu.

Tea Tree olej


Je destilovaný z listů australského stromu Melaleuca alternifolia. Tea Tree olej je nejsilnějším přírodním antiseptikem. Má rovněž antivirové účinky, zmírňuje svalové a kloubní bolesti, což objevili již v dávné minulosti příslušníci australských domorodých kmenů. Minimalizuje podráždění pokožky, používá se k léčbě oparů, akné, genitálních oparů.

Olej z pšeničných klíčků


Je vynikajícím zdrojem vitamínu E, který je silným antioxidantem a má zásadní vliv na ochranu kůže před slunečním UV zářením, neutralizuje volné radikály, které vznikají oxidací mimo jiné vlivem znečištění ovzduší, slunečního záření. Zabraňuje oxidaci lipidových složek buněčných membrán, krevních tuků, cholesterolu a dalších tukových látek v organismu. Rovněž kůže je nejvíce náchylná k problémům vznikajícím z nedostatku vitamínu E.